Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot alarm na brand in oude kippenstallen Well

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 8:02

In Well heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed in twee lege kippenstallen. De rookpluim was in de wijde omgeving te zien. De brandweer sloeg groot alarm.

Het vuur ontstond rond 7:30 uur in de stallen aan de Wezerweg.

Geen kippen
"De twee stallen zijn verloren", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Limburg tegen L1. "Een derde stal, waarin campers staan, is gered. Ook een woonhuis hebben we kunnen behouden." De oude stalen waren leeg. Er waren geen kippen meer aanwezig.

Video: SK-Media

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen. "Op dit moment wordt onderzocht hoe groot het gebied is waar asbest is terecht gekomen, maar dat is vooral op het eigen terrein."

Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer vreesde dat het vliegverkeer daar overlast van zou hebben. Dat was uiteindelijk niet het geval. Well ligt vlakbij de luchthaven van het Duitse Weeze.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen