Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot alarm: metershoge vlammen bij bosbrand

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 22:15

Kurkdroge dennenbomen veroorzaken maandagavond bij een bosbrand in het gebied tussen Well en Wellerlooi metershoge vlammen.

De brandweer werd even na 21:00 uur gewaarschuwd voor de brand in de bossen aan de Westerweg en Knikkerdorpweg. Met drie bluswagens en een waterwagen trok de brandweer erop uit om de vlammen te bestrijden.

Zeer grote brand
De vlammen laten zich moeilijk onder controle brengen. Tegen 23:00 uur werd de brand opgeschaald naar een Zeer Grote Brand. Daarbij werden versterkingen opgeroepen uit onder meer Gennep, Venlo, Lomm en Meerlo.

Druk
Net als eerder op de dag heeft de Noord-Limburgse brandweer het ook maandagavond druk met verschillende natuurbranden. Behalve de bovengenoemde brand in Wellerlooi ging er daar eerder op de avond ook een stuk van 50 bij 50 vierkante meter in vlammen op aan de Meerseweg. Ook woeden of woedden er branden en brandjes bij Arcen, Well en Geijsteren. Ook in Ysselsteyn brak in de loop van de avond een natuurbrand uit.

Lees ook: Brandweer druk met blussen natuurbrandjes

Groot materieel
Door de droogte van de afgelopen weken grijpt het vuur snel om zich heen. De brandweer rukt ook standaard met groot materieel uit, om te voorkomen dat een kleine brand om zich heen grijpt en grote stukken bos of natuur in de as legt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen