Overslaan en naar de inhoud gaan

Groningers willen eerbetoon voor Dick Nanninga

Geplaatst opdonderdag 1 september 2016 - 17:06

Er moet een blijvend eerbetoon komen voor het overleden Roda JC-clubicoon Dick Nanninga.

Niet in Kerkrade, maar in Groningen.

Naar Limburg
Nanninga, die een jaar terug op 66-jarige leeftijd het leven liet, kwam als Groninger naar Limburg en maakte furore bij Roda JC. In acht seizoenen groeide de robuuste spits uit tot een ware cultheld. Met zijn 107 doelpunten is hij nog steeds clubtopscorer aller tijden in Kerkrade. Later speelde hij ook nog bij MVV. De meeste roem vergaarde Nanninga echter met zijn doelpunt in de WK-finale van 1978 in en tegen Argentinië.

Petitie
Voordat De Lange naar Limburg kwam, groeide hij op in Groningen-stad. Een groep prominente inwoners vindt nu dat er een eerbetoon voor Nanninga moet komen. PvdA-Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en SP-Statenlid Sandra Beckerman hebben een petitie gestart om de gemeente over te halen. Beide politici groeiden net als Nanninga op in de Oosterparkwijk in Groningen. Ook de voorzitter van de lokale FC, Hans Nijland, heeft zich achter de actie geschaard.

Standbeeld of straatnaam
Hoe het eerbetoon eruit moet gaan zien is nog niet duidelijk. "We vragen mensen om hun handtekening te zetten, maar ook om aan te geven wat voor eerbetoon ze willen", zegt initiatiefnemer Van Dekken tegen RTV Noord.
"Dat kan een standbeeld een school- een straatnaam of een combinatie zijn."

Parkstad Limburg Stadion
Een jaar geleden startte fans van Roda JC ook al eens een petitie voor een standbeeld van Dick Nanninga bij het Parkstad Limburg Stadion. Dat eerbetoon is er nooit gekomen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen