Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Groningers wilden grote hoeveelheid vuurwerk meenemen'

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 21:50

Volgens burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen waren FC Groningen-aanhangers van plan om een forse lading vuurwerk mee te nemen naar het stadion van Fortuna Sittard.

Dat zegt de burgervader in gesprek met L1. Donderdag werd bekend dat FC Groningen aanstaande zaterdag geen supporters mee mag nemen naar het Eredivisie-duel in Sittard.

'Gevoelens van onveiligheid'
De autoriteiten in Groningen hadden Cox immers laten weten dat er een 'concreet risico' bestond op ernstige verstoringen van de openbare orde. "Mede door die signalen over vuurwerk zijn gevoelens van onveiligheid ontstaan, vooral aan Groningse zijde", aldus Cox. "Uiteraard gaat de wedstrijd wel door."

Lees ook: Burgemeester weert Groningse supporters bij Fortuna-duel

Ontevredenheid
"Het gaat om mensen die het bezoek aan Fortuna aangrijpen om een signaal af te geven aan al datgene wat betrokken is bij het voetballen in het Groningse", stelt Cox. Bij de aanhang van de Trots van het Noorden heerst grote ontevredenheid, vooral over de positie van hun club op de ranglijst: daar staat de club zestiende, wat aan het eind van het seizoen betekent dat de club play-offs moet spelen om degradatie af te wenden.

Prepareren
Cox gaat, door de getroffen maatregelen, ervan uit dat er zaterdag geen enkele Groningen-supporter in Sittard-Geleen te vinden is. Wel gaan de autoriteiten de situatie scherp in de gaten houden en zal de politie zich prepareren voor het geval dat het alsnog uit de hand loopt, in of rondom het stadion.

Noodbevel
"Als de orde verstoord wordt, zullen we maatregelen treffen. En als de omgeving of Fortuna-supporters last hebben van mensen die met verkeerde bedoelingen naar Sittard-Geleen komen, zullen we ook niet schromen een noodbevel uit te vaardigen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen