Overslaan en naar de inhoud gaan

'Groningers wilden grote hoeveelheid vuurwerk meenemen'

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 21:50

Volgens burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen waren FC Groningen-aanhangers van plan om een forse lading vuurwerk mee te nemen naar het stadion van Fortuna Sittard.

Dat zegt de burgervader in gesprek met L1. Donderdag werd bekend dat FC Groningen aanstaande zaterdag geen supporters mee mag nemen naar het Eredivisie-duel in Sittard.

'Gevoelens van onveiligheid'
De autoriteiten in Groningen hadden Cox immers laten weten dat er een 'concreet risico' bestond op ernstige verstoringen van de openbare orde. "Mede door die signalen over vuurwerk zijn gevoelens van onveiligheid ontstaan, vooral aan Groningse zijde", aldus Cox. "Uiteraard gaat de wedstrijd wel door."

Lees ook: Burgemeester weert Groningse supporters bij Fortuna-duel

Ontevredenheid
"Het gaat om mensen die het bezoek aan Fortuna aangrijpen om een signaal af te geven aan al datgene wat betrokken is bij het voetballen in het Groningse", stelt Cox. Bij de aanhang van de Trots van het Noorden heerst grote ontevredenheid, vooral over de positie van hun club op de ranglijst: daar staat de club zestiende, wat aan het eind van het seizoen betekent dat de club play-offs moet spelen om degradatie af te wenden.

Prepareren
Cox gaat, door de getroffen maatregelen, ervan uit dat er zaterdag geen enkele Groningen-supporter in Sittard-Geleen te vinden is. Wel gaan de autoriteiten de situatie scherp in de gaten houden en zal de politie zich prepareren voor het geval dat het alsnog uit de hand loopt, in of rondom het stadion.

Noodbevel
"Als de orde verstoord wordt, zullen we maatregelen treffen. En als de omgeving of Fortuna-supporters last hebben van mensen die met verkeerde bedoelingen naar Sittard-Geleen komen, zullen we ook niet schromen een noodbevel uit te vaardigen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen