Overslaan en naar de inhoud gaan

Groningen beëindigt indrukwekkende uit-serie Fortuna: 1-0

Geplaatst opzondag 28 februari 2021 - 16:35

In een rechtstreeks duel met FC Groningen is Fortuna Sittard er niet in geslaagd aan te haken bij de ploeg uit het noorden. Door een goal van Paulos Abraham werd het 1-0.

Daarmee komt voor Fortuna een einde aan een indrukwekkende serie van vier zeges op vreemde bodem op rij. Bij een zege in Groningen had Fortuna voor het eerste in de clubgeschiedenis vijf opeenvolgende Eredivisie-uitduels gewonnen.

22 minuten
De eerste helft zal vooral herinnerd worden door het kortstondige debuut van Velthuizen. De deze week aangetrokken doelman, die clubloos was, kende in de warming up al wat fysieke ongemakken, maar na 22 minuten voetbal was verder spelen geen optie. Velthuizen moest zich vanwege hamstringklachten laten vervangen en zo kwam de gepasseerde Aleksei Koselev tóch weer binnen de lijnen.

Misser Semedo
De keepersproblematiek deerde Fortuna niet, want in de relatief tamme eerste helft kreeg de ploeg van Sjors Ultee de beste kansen. Na drie minuten had Lisandro Semedo de score al moeten openen, maar hij schoot vrij voor doelman Sergio Padt de bal naast het doel. George Cox en opnieuw Semedo zagen daarna nog schoten gekeerd worden, terwijl Fortuna achterin vóór het rustsignaal geen serieuze kans weggaf.

Piet Velthuizen
Foto: Orange Pictures

Abraham
Dat overkwam de Sittardenaren pal na rust wel en invaller Paulos Abraham maakte daar dankbaar gebruik van. De Groningen-spits schoot na een vlotte combinatie raak, al kwam de kans voort uit een inworp die niet voor Groningen, maar voor Fortuna had moeten zijn. Diezelfde Abraham leek tien minuten voor tijd het duel op slot te gooien met zijn tweede goal, maar vanwege hinderlijk buitenspel van Da Cruz ging er een streep door die treffer en bleef Fortuna zicht houden op een resultaat.

Groen-witte muur
Fortuna zocht nadrukkelijk de aanval, maar had pech dat Ko Itakura uitstekend verdedigde toen spits Sebastian Polter leek te kunnen afronden. Coach Ultee probeerde nog iets te forceren met het inbrengen van Emil Hansson en Thibaut Verlinden, maar de groen-witte Groningse muur bleek een onneembare vesting. Daardoor leden de geel-groenen de eerste Eredivisie-nederlaag op vreemde bodem sinds 29 november, toen verloren werd bij Vitesse.

Negende
De manschappen van Ultee hadden hun positie in het linkerrijtje kunnen verstevigen, maar blijven nu negende met 31 punten uit 24 wedstrijden. FC Groningen vergroot haar voorsprong op Fortuna van acht naar elf punten en staat met 42 punten zesde. Over een week wacht voor Fortuna een thuiswedstrijd tegen PSV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen