Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondruil maakt einde aan conflict Brunssum en Jo Palmen

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 20:41

Aan een langdurig conflict in Brunssum tussen de gemeente en de familie Palmen is een einde gekomen door een grondruil.

Dat meldt Loo-tv.

Decennia oude vete
Het conflict ontstond in 1976 toen de gemeente een stuk grond verkocht aan Jo Palmen, die nu wethouder is in Brunssum. Korte tijd later ontstond er onenigheid over de grootte van het stuk grond.

Rechter
De zaak belandde maar liefst 11 keer voor de rechter. Palmen eiste een schadevergoeding van een miljoen euro. Ook veroorzaakte de grondkwestie politieke onrust in Brunssum.

Belangen
Bij zijn benoeming tot wethouder waren enkele politieke partijen bang dat Palmen zijn invloed zou aanwenden ten gunste van zijn eigen belangen. Het stuk grond is inmiddels in het bezit van de zoon van Palmen.

Lees ook: Jo Palmen toch weer wethouder in Brunssum

Oplossing
Waarnemend burgemeester Gerd Leers kondigde bij zijn aantreden begin dit jaar aan dat hij de vete tot een eind wilde brengen. Het lijkt er nu op dat met de grondruil - die vooraf met het college is besproken - een oplossing is gevonden waar beide partijen tevreden mee zijn.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen