Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondruil maakt einde aan conflict Brunssum en Jo Palmen

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 20:41

Aan een langdurig conflict in Brunssum tussen de gemeente en de familie Palmen is een einde gekomen door een grondruil.

Dat meldt Loo-tv.

Decennia oude vete
Het conflict ontstond in 1976 toen de gemeente een stuk grond verkocht aan Jo Palmen, die nu wethouder is in Brunssum. Korte tijd later ontstond er onenigheid over de grootte van het stuk grond.

Rechter
De zaak belandde maar liefst 11 keer voor de rechter. Palmen eiste een schadevergoeding van een miljoen euro. Ook veroorzaakte de grondkwestie politieke onrust in Brunssum.

Belangen
Bij zijn benoeming tot wethouder waren enkele politieke partijen bang dat Palmen zijn invloed zou aanwenden ten gunste van zijn eigen belangen. Het stuk grond is inmiddels in het bezit van de zoon van Palmen.

Lees ook: Jo Palmen toch weer wethouder in Brunssum

Oplossing
Waarnemend burgemeester Gerd Leers kondigde bij zijn aantreden begin dit jaar aan dat hij de vete tot een eind wilde brengen. Het lijkt er nu op dat met de grondruil - die vooraf met het college is besproken - een oplossing is gevonden waar beide partijen tevreden mee zijn.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen