Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondig onderzoek naar darmproblemen Tom Dumoulin

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 16:41

Jumbo-Visma wil grondig onderzoek doen naar de darmproblemen van Tom Dumoulin. De Maastrichtenaar moest zijn trainingskamp op Tenerife onlangs afzeggen, omdat hij niet fit is.

Dumoulin start ook niet in Tirreno-Adriatico over één maand. "Ik verwacht dat Dumoulin de Ronde van het Baskenland gaat rijden", zegt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs. Die ronde start begin april.

Zwakke plek
De renner had eerder al last van darmproblemen. De bekende sanitaire stop in de Giro staat bij veel wielerliefhebbers nog op het netvlies, maar Limburger wist die Ronde van Italië (2017) toch te winnen. "Het is een zwakke plek van Dumoulin. Maar de ploeg heeft nu nog de tijd om het grondig te onderzoeken. Er is nog geen man overboord, de klassiekers zijn nog haalbaar en tot de Tour ook", aldus Kerckhoffs.

Video: L1

Conditioneel sterk
De voorbereidingen van Dumoulin op de twee hoofddoelen dit seizoen, de Tour de France en Olympische Spelen, zijn verre van ideaal. Toch denkt Kerckhoffs dat de kopman van Jumbo-Visma conditioneel sterk aan de start kan staan van beide evenementen. "Maar met Egan Bernal (Ineos) en zijn ploegmaat Primoz Roglic gaat Tom hele andere tegenstanders krijgen in de Tour. Die mannen hebben afgelopen jaar enorme stappen gezet. Dus de vraag is of Tom ook nog een stap kan zetten in een seizoen waarin hij weinig wedstrijden rijdt. Dus meespelen voor de overwinning in de Tour was altijd al een vraagteken."

Lees ook: Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV