Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondig onderzoek naar darmproblemen Tom Dumoulin

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 16:41

Jumbo-Visma wil grondig onderzoek doen naar de darmproblemen van Tom Dumoulin. De Maastrichtenaar moest zijn trainingskamp op Tenerife onlangs afzeggen, omdat hij niet fit is.

Dumoulin start ook niet in Tirreno-Adriatico over één maand. "Ik verwacht dat Dumoulin de Ronde van het Baskenland gaat rijden", zegt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs. Die ronde start begin april.

Zwakke plek
De renner had eerder al last van darmproblemen. De bekende sanitaire stop in de Giro staat bij veel wielerliefhebbers nog op het netvlies, maar Limburger wist die Ronde van Italië (2017) toch te winnen. "Het is een zwakke plek van Dumoulin. Maar de ploeg heeft nu nog de tijd om het grondig te onderzoeken. Er is nog geen man overboord, de klassiekers zijn nog haalbaar en tot de Tour ook", aldus Kerckhoffs.

Video: L1

Conditioneel sterk
De voorbereidingen van Dumoulin op de twee hoofddoelen dit seizoen, de Tour de France en Olympische Spelen, zijn verre van ideaal. Toch denkt Kerckhoffs dat de kopman van Jumbo-Visma conditioneel sterk aan de start kan staan van beide evenementen. "Maar met Egan Bernal (Ineos) en zijn ploegmaat Primoz Roglic gaat Tom hele andere tegenstanders krijgen in de Tour. Die mannen hebben afgelopen jaar enorme stappen gezet. Dus de vraag is of Tom ook nog een stap kan zetten in een seizoen waarin hij weinig wedstrijden rijdt. Dus meespelen voor de overwinning in de Tour was altijd al een vraagteken."

Lees ook: Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen