Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondig onderzoek naar darmproblemen Tom Dumoulin

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 16:41

Jumbo-Visma wil grondig onderzoek doen naar de darmproblemen van Tom Dumoulin. De Maastrichtenaar moest zijn trainingskamp op Tenerife onlangs afzeggen, omdat hij niet fit is.

Dumoulin start ook niet in Tirreno-Adriatico over één maand. "Ik verwacht dat Dumoulin de Ronde van het Baskenland gaat rijden", zegt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs. Die ronde start begin april.

Zwakke plek
De renner had eerder al last van darmproblemen. De bekende sanitaire stop in de Giro staat bij veel wielerliefhebbers nog op het netvlies, maar Limburger wist die Ronde van Italië (2017) toch te winnen. "Het is een zwakke plek van Dumoulin. Maar de ploeg heeft nu nog de tijd om het grondig te onderzoeken. Er is nog geen man overboord, de klassiekers zijn nog haalbaar en tot de Tour ook", aldus Kerckhoffs.

Video: L1

Conditioneel sterk
De voorbereidingen van Dumoulin op de twee hoofddoelen dit seizoen, de Tour de France en Olympische Spelen, zijn verre van ideaal. Toch denkt Kerckhoffs dat de kopman van Jumbo-Visma conditioneel sterk aan de start kan staan van beide evenementen. "Maar met Egan Bernal (Ineos) en zijn ploegmaat Primoz Roglic gaat Tom hele andere tegenstanders krijgen in de Tour. Die mannen hebben afgelopen jaar enorme stappen gezet. Dus de vraag is of Tom ook nog een stap kan zetten in een seizoen waarin hij weinig wedstrijden rijdt. Dus meespelen voor de overwinning in de Tour was altijd al een vraagteken."

Lees ook: Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen