Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grof geschut ingezet tijdens jacht op scooterdief

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 22:21

De politie heeft in Linne flink uitgepakt om een scooterdief in de kraag vatten. Er cirkelde minstens een half uur lang een helikopter boven het gebied om de dief op te sporen.

De achtervolging werd ingezet vanaf de Weerdweg.

Vreemd gevoel
Alles begon met een surveillance, waarbij een agent een scooter zag staan waarbij hij volgens een politiewoordvoerster 'een vreemd gevoel' kreeg. "Vanwege de manier waarop de scooter daar was achtergelaten. Na controle bleek ook dat het niet klopte. De kentekenplaten of de scooter zelf waren gestolen, dat moeten we nog onderzoeken."

Verdachte opgewacht
De politie besloot de scooterdief op te wachten. "Er heeft zich een patrouille opgehouden bij de scooter", vertelt de woordvoerster. "Toen er iemand op stapte en wegreed, zijn we een achtervolging begonnen. Uiteindelijk is deze persoon een boomgaard in gereden en ten val gekomen, zonder toedoen van de politie overigens." De verdachte rende vervolgens weg, waarop er een uitgebreide zoektocht begon.

Zoektocht gestaakt
Deze zoektocht is in de late avonduren gestaakt, omdat het te donker werd. De scooter is in beslag genomen. Volgens ooggetuigen zou de dief een tiener zijn met donkerblond haar, gehuld in een zwart vest en voorzien van een zilveren oorring.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen