Overslaan en naar de inhoud gaan

Groet Mestreechs Dictee verplaatst vanwege coronavirus

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 11:30

Het Groet Mestreechs Dictee wordt vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar 27 september. Ook deze nieuwe datum zal André Rieu het dictee voorlezen.

"Uiteraard hebben we Rieu eerst gevraagd of hij dan ook kon", zegt Hortense Brounts, voorzitter van dialectvereniging Veldeke Maastricht.

Coronamaatregelen
Het dictee stond eigenlijk 27 mei op de agenda, maar vanwege de coronamaatregelen is nu een nieuwe datum geprikt. 'Daardoor hebben mensen meer tijd om zich voor te bereiden op het dictee', grapt de organisatie op Facebook.

Niet alleen voor Maastrichtenaren
Volgens Brounts is het dictee niet alleen bedoeld voor Maastrichtenaren. "Iedereen mag meedoen", zegt ze. "Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk mensen mee willen doen."

André Rieu
De zeventiende editie van het Groet Mestreechs Dictee is dit jaar van de hand van Marjorie Rieu, de vrouw van de wereldberoemde violist. De stehgeiger gaat de zinnen en woorden voorlezen.

Lees ook: Vrouw André Rieu schrijft Groet Mestreechs Dictee 2020

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen