Overslaan en naar de inhoud gaan

Groet Mestreechs Dictee verplaatst vanwege coronavirus

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 11:30

Het Groet Mestreechs Dictee wordt vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar 27 september. Ook deze nieuwe datum zal André Rieu het dictee voorlezen.

"Uiteraard hebben we Rieu eerst gevraagd of hij dan ook kon", zegt Hortense Brounts, voorzitter van dialectvereniging Veldeke Maastricht.

Coronamaatregelen
Het dictee stond eigenlijk 27 mei op de agenda, maar vanwege de coronamaatregelen is nu een nieuwe datum geprikt. 'Daardoor hebben mensen meer tijd om zich voor te bereiden op het dictee', grapt de organisatie op Facebook.

Niet alleen voor Maastrichtenaren
Volgens Brounts is het dictee niet alleen bedoeld voor Maastrichtenaren. "Iedereen mag meedoen", zegt ze. "Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk mensen mee willen doen."

André Rieu
De zeventiende editie van het Groet Mestreechs Dictee is dit jaar van de hand van Marjorie Rieu, de vrouw van de wereldberoemde violist. De stehgeiger gaat de zinnen en woorden voorlezen.

Lees ook: Vrouw André Rieu schrijft Groet Mestreechs Dictee 2020

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen