Overslaan en naar de inhoud gaan

Groep wandelaars uit Kerkrade terug uit rampgebied Nepal

Geplaatst opdonderdag 30 april 2015 - 16:07

Een groep van acht mensen uit Kerkrade is donderdag teruggekeerd uit het rampgebied in Nepal.

Na een reis van twee dagen zijn ze geland op het vliegveld van Brussel.

Bergtocht
De groep wilde een bergtocht door de Himalaya maken. Ze waren nog niet vertrokken toen de hoofdstad Kathmandu afgelopen weekend getroffen werd door de aardbeving. Daarbij kwamen duizenden mensen om het leven.

Geluk bij een ongeluk
"Het is een geluk bij een ongeluk dat we nog niet in de bergen zaten. Want aanvankelijk zouden we al vertrokken zijn. Dan hadden we het misschien niet na kunnen vertellen", zegt Wim Steins namens de groep.

Zo snel mogelijk weg
De groep wilde zo snel mogelijk weg uit het rampgebied. "Het was één grote chaos. Geen water, geen electriciteit en geen voedsel. En op de luchthaven waren duizenden mensen die ook wegwilden."

Blij dat ik thuis ben
Uiteindelijk is de groep via SOS International teruggevlogen via New Delhi en Athene naar Brussel. "Ik ben echt blij dat ik thuis ben en de rest van de groep ook. We gaan vanavond samen nog ene drinken om het allemaal te verwerken", aldus Steins.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Benefiet voor Nepal georganiseerd in Kerkrade
Vrouw (52) uit Kerkrade overleden in Nepal
Global Exploration begint actie voor Nepal
Inzameling voor Noord-Limburgs hulpproject Nepal
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen