Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks wil verklaring voor terugloop hotelbranche

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 15:33

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil weten hoe het komt dat het aantal hotelovernachtingen in Limburg het eerste half jaar met maar liefst 6,5 procent is gedaald.

In vergelijking met de eerste zes maanden van 2015 liep het aantal met 91 duizend terug, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Limburg wijkt daarmee af van de landelijke trend van groei.

Averechts
GroenLinks is verbaasd over dit 'averechts beeld', want toerisme is een belangrijke pijler uit het coalitieakkoord. In maart is maar liefst 12 miljoen vrijgemaakt voor investeringen in toerisme en recreatie, aldus statenlid Andy Rossel. Hij vraagt het provinciebestuur dan ook welke acties ondernomen gaan worden om de negatieve trend in Limburg te keren. Ook wil hij inzicht in het aantal overnachtingen in de regio's over de grens.

Belgisch-Limburg
De krant Het Belang van Limburg meldde woensdag dat het aantal
hotelovernachtingen in Belgisch-Limburg de eerste helft van dit jaar met 3,5 procent is gestegen. Over heel 2015 was met 4,2 miljoen overnachtingen sprake van een groei van 9,2 procent.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen