Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks wil proef met 'leefstraten' in Roermond

Geplaatst opzaterdag 29 juli 2017 - 11:19

GroenLinks in Roermond wil dat die stad een experiment gaat houden met 'leefstraten'. Dat zijn straten die in de zomer autovrij worden gemaakt en worden ingericht als groen- en speelgebied voor kinderen.

In grote steden in Nederland en België bestaan al zulke initiatieven.

Experiment
Het experiment zou volgend jaar in de zomervakantie moeten plaatsvinden. In wijken als De Kemp en Het Veld zou het een mooi alternatief zijn voor gezinnen die geen geld hebben voor een vakantie met hun kinderen, vindt raadslid Jos de Kunder.

Parkeerplaatsen
Het initiatief zou wel vanuit de wijken zelf moeten komen. Want daar moet ook worden nagedacht over een plek waar de auto's wél kunnen staan, zolang de straat anders is ingericht. Dat zou bijvoorbeeld kunnen bij de scholen, die in de zomer toch dicht zijn.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tof Thissen stopt als Eerste Kamerlid
'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
Roermond kijkt nog eens naar boetes uitkeringsfraude
'Het Rijk moet beheer en onderhoud Maaslijn betalen'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen