Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks wil actie tegen fijnstof veehouderijen

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 21:19

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur in actie komt om de uitstoot van fijnstof door Limburgse veehouderijen te beperken.

In schriftelijke vragen verwijst de oppositiepartij naar een recent rapport van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Daaruit blijkt dat 72 bedrijven op of over de grens zitten van wat zij aan fijnstof mogen uitstoten. De helft daarvan - 36 - bevindt zich in Limburg.

Oplossing
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman is het daarom de hoogste tijd dat de provincie samen met de gemeenten naar een oplossing gaat zoeken voor deze bedrijven.

"Wij maken ons zorgen over de luchtvervuiling binnen onze provincie. Daarom moeten we elke mogelijkheid aangrijpen om de uitstoot van fijnstof terug te dringen", aldus Brugman. Ze wil daarom weten wat de provincie gaat doen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gedeputeerde Mackus moet meedoen aan stalbeleid'
'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
Cees Moison keert terug als Statenlid
Provincie: genoeg capaciteit voor controle bedrijven
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen