Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks wil actie tegen fijnstof veehouderijen

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 21:19

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur in actie komt om de uitstoot van fijnstof door Limburgse veehouderijen te beperken.

In schriftelijke vragen verwijst de oppositiepartij naar een recent rapport van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Daaruit blijkt dat 72 bedrijven op of over de grens zitten van wat zij aan fijnstof mogen uitstoten. De helft daarvan - 36 - bevindt zich in Limburg.

Oplossing
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman is het daarom de hoogste tijd dat de provincie samen met de gemeenten naar een oplossing gaat zoeken voor deze bedrijven.

"Wij maken ons zorgen over de luchtvervuiling binnen onze provincie. Daarom moeten we elke mogelijkheid aangrijpen om de uitstoot van fijnstof terug te dringen", aldus Brugman. Ze wil daarom weten wat de provincie gaat doen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gedeputeerde Mackus moet meedoen aan stalbeleid'
'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
Cees Moison keert terug als Statenlid
Provincie: genoeg capaciteit voor controle bedrijven
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen