Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks wil actie tegen fijnstof veehouderijen

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 21:19

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur in actie komt om de uitstoot van fijnstof door Limburgse veehouderijen te beperken.

In schriftelijke vragen verwijst de oppositiepartij naar een recent rapport van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Daaruit blijkt dat 72 bedrijven op of over de grens zitten van wat zij aan fijnstof mogen uitstoten. De helft daarvan - 36 - bevindt zich in Limburg.

Oplossing
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman is het daarom de hoogste tijd dat de provincie samen met de gemeenten naar een oplossing gaat zoeken voor deze bedrijven.

"Wij maken ons zorgen over de luchtvervuiling binnen onze provincie. Daarom moeten we elke mogelijkheid aangrijpen om de uitstoot van fijnstof terug te dringen", aldus Brugman. Ze wil daarom weten wat de provincie gaat doen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gedeputeerde Mackus moet meedoen aan stalbeleid'
'Provincie moet investeren in nieuwe treinstations'
Cees Moison keert terug als Statenlid
Provincie: genoeg capaciteit voor controle bedrijven
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen