Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks: 'Stop verkoop windmolens Kerkrade'

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 11:30

De statenfractie van GroenLinks wil dat het provinciebestuur voorkomt dat de twee windmolens in Kerkade worden verkocht en afgebroken.

Volgens eerdere afspraken moeten er in Limburg over vijf jaar 35 windmolens staan, maar dat gaat de provincie niet halen.

Lees ook: 'Limburgse molens in Duitsland'

Tien jaar oud
GroenLinks vindt het dan ook vreemd dat er twee windmolens nu dreigen te verdwijnen. De partij wil weten wat het provinciebestuur gaat doen om de windturbines te behouden.
De windmolens aan de N281 bij De Locht zijn tien jaar geleden gebouwd, waarvoor destijds ook subsidie is verleend. Eneco exploiteerde de twee krachtcentrales, maar heeft geen interesse meer in verder gebruik.

Lees ook: Te koop in Kerkrade: windmolens, altijd buiten gestaan

Weeffout
Ook de andere deelnemers in het windmolenparkje hebben geen interesse meer in de Kerkraadse molens, omdat bestaande windmolens geen subsidie opleveren. Voor nieuwe windmolens kan een exploitant wel overheidssteun opstrijken. Volgens GroenLinks-statenlid Andy Rossel is dat een weeffout in het energiebeleid. Ook dat probleem moet de provincie wat hem betreft erkennen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Te koop in Kerkrade: windturbines, altijd buiten gestaan
Handtekeningen voor 16 windmolens Midden-Limburg
Provincie blij met windmolenplan waterleidingbedrijf
Plan voor groot energiepark bij Wells Meer
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen