Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks: 'Stijging waterschapsbelasting is onacceptabel'

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 13:01

GroenLinks in het Limburgs Parlement vindt het onacceptabel dat de waterschapsbelasting omhoog gaat.

Volgens de partij is dat in strijd met de intentie van de fusie van de voormalige waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei tot Waterschap Limburg. Die is op 1 januari 2017 ingegaan.

Kostenbesparing
"Die fusie moest juist leiden tot kostenbesparing en lagere lasten voor de burger", aldus GroenLinks-statenlid Andy Rossel. Hij wil de kwestie bespreken tijdens een Statencommissievergadering op 6 april.

Lees ook: Waterschapsbelasting stijgt wegens klimaatverandering

Klimaatverandering
De waterschapsbelasting stijgt met gemiddeld tien euro per jaar per huishouden. Een alleenstaande betaalt vijf euro meer. Volgens het Waterschap Limburg is de verhoging onvermijdelijk vanwege de extra maatregelen die nodig zijn om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen.

Maar GroenLinks-Statenlid Rossel vraagt zich af of dit 'nu echt de efficiencyslag is die we in de provincie met de fusie voor ogen hadden'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen