Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks-raadslid Kerkrade loopt over naar Ouderenpartij

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 21:26

De Kerkraadse GroenLinks-fractievoorzitter en enig raadslid Mieke van Soest stapt uit haar partij. Ze loopt over naar de Ouderenpartij.

Dat maakte ze donderdagavond zelf bekend in een verklaring.

Werkdruk
Ze zegt dat ze zich niet kan verenigen met de koers die GroenLinks in Kerkrade voert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Ook vindt ze de werkdruk als eenmansfractie erg groot. Omdat ze zich wel kan vinden in het gedachtegoed van de Ouderenpartij sluit Van Soest zich per augustus bij die partij aan. Net als GroenLinks zit de Ouderenpartij op dit moment met één zetel in de Kerkraadse gemeenteraad.

In haar verklaring zegt Van Soest dat ze 'GroenLinks een warm hart blijft toedragen.' Ze hoopt op 'een een goede en constructieve samenwerking in deze gemeenteraad.'

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raadslid, oud-wethouder en oud-statenlid Veugen overleden
GroenLinks: 'Stop verkoop windmolens Kerkrade'
ANP
Politiek stelt vragen over gezondheidsrisico's bij DuPont
Heerlense politiek: 'Al tweede keer dat het misgaat'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen