Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks-raadslid Kerkrade loopt over naar Ouderenpartij

Geplaatst opdonderdag 6 juli 2017 - 21:26

De Kerkraadse GroenLinks-fractievoorzitter en enig raadslid Mieke van Soest stapt uit haar partij. Ze loopt over naar de Ouderenpartij.

Dat maakte ze donderdagavond zelf bekend in een verklaring.

Werkdruk
Ze zegt dat ze zich niet kan verenigen met de koers die GroenLinks in Kerkrade voert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Ook vindt ze de werkdruk als eenmansfractie erg groot. Omdat ze zich wel kan vinden in het gedachtegoed van de Ouderenpartij sluit Van Soest zich per augustus bij die partij aan. Net als GroenLinks zit de Ouderenpartij op dit moment met één zetel in de Kerkraadse gemeenteraad.

In haar verklaring zegt Van Soest dat ze 'GroenLinks een warm hart blijft toedragen.' Ze hoopt op 'een een goede en constructieve samenwerking in deze gemeenteraad.'

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Raadslid, oud-wethouder en oud-statenlid Veugen overleden
GroenLinks: 'Stop verkoop windmolens Kerkrade'
ANP
Politiek stelt vragen over gezondheidsrisico's bij DuPont
Heerlense politiek: 'Al tweede keer dat het misgaat'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen