Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

GroenLinks, PvdA, D66: geen coalitie met FvD of PVV

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 15:00

GroenLinks, PvdA en D66 in het Limburgs Parlement vinden het onwaarschijnlijk dat ze in coalitie stappen met Forum voor Democratie (FvD) of PVV.

"Als het bijvoorbeeld over klimaat gaat, staan we diametraal tegenover elkaar. Dus ik denk niet dat zo’n constructie een succes zou worden", zegt GroenLinks-lijsttrekker Pepijn Baneke.

Absolute no-go
PvdA-gedeputeerde en lijsttrekker Eric Geurts verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. Hij stelt dat Forum voor Democratie ook eindelijk eens duidelijk moet maken wat het wil in Limburg "want ik ken hun programma niet". Bovendien noemt hij de landelijke koers van zowel FvD als PVV 'een absolute no-go'. "Wij zijn een democratische partij. Voor ons staat de bestuurbaarheid van Limburg voorop", aldus Geurts.

Onoverbrugbaar
D66-gedeputeerde en lijsttrekker Hans Teunissen denkt ook dat de inhoudelijke verschillen onoverbrugbaar zijn. "Wat klimaat betreft staan we haaks tegenover elkaar. Daarom lijkt me een coalitie met FvD en/of PVV niet haalbaar", zo stelt Teunissen.

Nipte meerderheid
PvdA en D66 vormen samen met CDA en VVD de huidige coalitie. Maar die heeft na de verkiezingen van woensdag nog maar 20 van de 47 zetels. Met GroenLinks als nieuwe partij erbij komen ze wel aan een nipte meerderheid van 24 zetels.

Lees ook: 'Kijken of het onmogelijke te verenigen is in Limburg'

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen