Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks, PvdA, D66: geen coalitie met FvD of PVV

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 15:00

GroenLinks, PvdA en D66 in het Limburgs Parlement vinden het onwaarschijnlijk dat ze in coalitie stappen met Forum voor Democratie (FvD) of PVV.

"Als het bijvoorbeeld over klimaat gaat, staan we diametraal tegenover elkaar. Dus ik denk niet dat zo’n constructie een succes zou worden", zegt GroenLinks-lijsttrekker Pepijn Baneke.

Absolute no-go
PvdA-gedeputeerde en lijsttrekker Eric Geurts verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. Hij stelt dat Forum voor Democratie ook eindelijk eens duidelijk moet maken wat het wil in Limburg "want ik ken hun programma niet". Bovendien noemt hij de landelijke koers van zowel FvD als PVV 'een absolute no-go'. "Wij zijn een democratische partij. Voor ons staat de bestuurbaarheid van Limburg voorop", aldus Geurts.

Onoverbrugbaar
D66-gedeputeerde en lijsttrekker Hans Teunissen denkt ook dat de inhoudelijke verschillen onoverbrugbaar zijn. "Wat klimaat betreft staan we haaks tegenover elkaar. Daarom lijkt me een coalitie met FvD en/of PVV niet haalbaar", zo stelt Teunissen.

Nipte meerderheid
PvdA en D66 vormen samen met CDA en VVD de huidige coalitie. Maar die heeft na de verkiezingen van woensdag nog maar 20 van de 47 zetels. Met GroenLinks als nieuwe partij erbij komen ze wel aan een nipte meerderheid van 24 zetels.

Lees ook: 'Kijken of het onmogelijke te verenigen is in Limburg'

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen