Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks: Provincie moet Grensmaas-stof controleren

Geplaatst opmaandag 21 augustus 2017 - 16:32

De provincie moet als het aan GroenLinks ligt gaan controleren of het stof dat vrijkomt bij het baggerwerk van het Grensmaasproject giftig is of niet, en zo ja hoe erg.

De statenfractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

Slib
Inwoners van Visserweert en Illikhoven zijn bezorgd over het stof dat opstuift bij al het grondverzet in de omgeving. Bij het Grensmaasproject wordt het slib dat wordt opgebaggerd gebruikt om nieuwe dijken van te maken. Dat slib is vervuild, reden voor de zorgen bij omwonenden.

Monsters
GroenLinks wil nu dat de provincie stofmonsters gaat nemen om duidelijkheid te geven aan de bewoners. Verder is de partij benieuwd hoeveel slib er precies verplaatst wordt bij het project, en welke giftige stoffen er precies in dat slib zitten. Ook wil GroenLinks dat de provincie met het Grensmaasconsortium en de gemeente Echt-Susteren aan tafel gaan zitten om over dit mogelijke probleem te praten.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie: metingen naar Grensmaas-stof niet nodig
Deltacommissaris Glas bezoekt hoogwaterprojecten Limburg
Aanleg uitkijkpunt Schipperskerk
Parallelweg Schipperskerk weer open voor verkeer
Hoogwater bij Visserweert
Dringend advies: evacueer uit Roosteren en omstreken
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen