Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks ontsteld over collegezetel Carla Brugman

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 17:13

GroenLinks laat weten geen enkele steun te geven aan het nieuwe, extraparlementaire college van gedeputeerden in Limburg.

De zeven nieuwe gedeputeerden zijn vrijdag gepresenteerd in het gouvernement.

Uiterst rechts
"GroenLinks Limburg ziet dit college als een coalitie van uiterst rechts en de facto als een coalitie van CDA, Forum voor Democratie, PVV, VVD en 50Plus", schrijft de partij in een verklaring. Dat de partij niks met het college te maken wil hebben is opvallend, omdat GroenLinks-politicus Carla Brugman een van de zeven gedeputeerden wordt. Zij zat eerder voor die partij in het Limburgs Parlement.

Lees ook: Limburg enige provincie met gedeputeerden Forum en PVV

Geen overleg
Dat Brugman zich verbindt aan het college komt als een schok voor de partij. "Met ontsteltenis hebben wij hiervan kennis genomen." Volgens de partij is er op geen enkele wijze contact en overleg geweest met de fractie of het provinciaal bestuur over de nieuwe baan voor Brugman. GroenLinks voelt zich dan ook op geen enkele wijze gebonden aan het college.

Inclusief
Carla Brugman zei bij de presentatie van het college van GS dat ze wèl met de fractievoorzitter van GL heeft gesproken. Ze heeft de keuze om mee te doen bewust gemaakt. Ze wil een "inclusieve samenleving en daarom ook een inclusief college." De portefeuille inclusiviteit valt onder sociale zaken, en daar gaat PVV-gedeputeerde Robert Housmans over.

Venray
Brugman is voor lokale partij Venray Lokaal wethouder in die gemeente. Die functie legt zij nu neer, wie haar daar vervangt is nog onbekend.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen