Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

GroenLinks ontsteld over collegezetel Carla Brugman

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 17:13

GroenLinks laat weten geen enkele steun te geven aan het nieuwe, extraparlementaire college van gedeputeerden in Limburg.

De zeven nieuwe gedeputeerden zijn vrijdag gepresenteerd in het gouvernement.

Uiterst rechts
"GroenLinks Limburg ziet dit college als een coalitie van uiterst rechts en de facto als een coalitie van CDA, Forum voor Democratie, PVV, VVD en 50Plus", schrijft de partij in een verklaring. Dat de partij niks met het college te maken wil hebben is opvallend, omdat GroenLinks-politicus Carla Brugman een van de zeven gedeputeerden wordt. Zij zat eerder voor die partij in het Limburgs Parlement.

Lees ook: Limburg enige provincie met gedeputeerden Forum en PVV

Geen overleg
Dat Brugman zich verbindt aan het college komt als een schok voor de partij. "Met ontsteltenis hebben wij hiervan kennis genomen." Volgens de partij is er op geen enkele wijze contact en overleg geweest met de fractie of het provinciaal bestuur over de nieuwe baan voor Brugman. GroenLinks voelt zich dan ook op geen enkele wijze gebonden aan het college.

Inclusief
Carla Brugman zei bij de presentatie van het college van GS dat ze wèl met de fractievoorzitter van GL heeft gesproken. Ze heeft de keuze om mee te doen bewust gemaakt. Ze wil een "inclusieve samenleving en daarom ook een inclusief college." De portefeuille inclusiviteit valt onder sociale zaken, en daar gaat PVV-gedeputeerde Robert Housmans over.

Venray
Brugman is voor lokale partij Venray Lokaal wethouder in die gemeente. Die functie legt zij nu neer, wie haar daar vervangt is nog onbekend.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen