Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

GroenLinks Maastricht wil verbod op oplaten ballonnen

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 19:07

De GroenLinks-fractie in Maastricht wil dat de gemeente een verbod op het oplaten van ballonnen instelt.

Deze week werd in Zeist een motie aangenomen waarin het college van Burgemeester en Wethouders wordt verzocht de gemeentelijke wet aan te passen en ballonnen te verbieden. Eerder gingen steden als Amsterdam en Arnhem al voor. GroenLinks hoopt dat Maastricht snel de volgende stad in het rijtje wordt.

Dierenleed
"Ballonnen zijn erg populair bij allerlei gelegenheden en evenementen en zitten in de top-5 van zwerfvuil op de Nederlandse stranden", legt fractielid Saskia
Hermens uit in vragen aan het Maastrichtse college. "De restanten van ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren en zorgen naast de vervuiling van het milieu voor enorm dierenleed."

Afvalloos
Maastricht wil in 2030 afvalloos zijn en de GroenLinks hoopt dat het college daarom wil nadenken over het verbieden van het oplaten van ballonnen.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen