Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks Maastricht wil verbod op oplaten ballonnen

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 19:07

De GroenLinks-fractie in Maastricht wil dat de gemeente een verbod op het oplaten van ballonnen instelt.

Deze week werd in Zeist een motie aangenomen waarin het college van Burgemeester en Wethouders wordt verzocht de gemeentelijke wet aan te passen en ballonnen te verbieden. Eerder gingen steden als Amsterdam en Arnhem al voor. GroenLinks hoopt dat Maastricht snel de volgende stad in het rijtje wordt.

Dierenleed
"Ballonnen zijn erg populair bij allerlei gelegenheden en evenementen en zitten in de top-5 van zwerfvuil op de Nederlandse stranden", legt fractielid Saskia
Hermens uit in vragen aan het Maastrichtse college. "De restanten van ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren en zorgen naast de vervuiling van het milieu voor enorm dierenleed."

Afvalloos
Maastricht wil in 2030 afvalloos zijn en de GroenLinks hoopt dat het college daarom wil nadenken over het verbieden van het oplaten van ballonnen.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen