Overslaan en naar de inhoud gaan

'GroenLinks klaar voor Gedeputeerde Staten'

Geplaatst opzondag 15 maart 2015 - 16:11

GroenLinks-lijsttrekker Carla Brugman vindt haar partij klaar voor het meebesturen in het Limburgs college van Gedeputeerde Staten.

Dat zei ze zondag tijdens een verkiezingsdebat in het L1-radioprogramma De Stemming. "En ik wil de coalitiepartijen uitdagen om ervoor te zorgen dat eenderde van het college van GS straks uit vrouwen bestaat. We moeten af van het oldboys-network."

Beurskens ziet Brugman wel zitten
VVD-lijsttrekker Twan Beurskens ziet GroenLinks wel zitten als mogelijke coalitiepartner, omdat volgens hem GL is veranderd van een actiepartij in een bestuurlijke partij. Wel ziet hij ernstige problemen bij het onderwerp Maastricht Aachen Airport.

Vervelend
Beurskens, huidig gedeputeerde voor de VVD, haalde fel uit naar de SP: "Ik vind de Limburgse SP heel vervelend. Ze zijn kampioen vragen stellen, hebben overal kritiek op en komen nooit met oplossingen." Samenwerking met de PVV ziet hij evenmin zitten: "De PVV is een ‘partij zonder inhoud."

Parkstad
De 30 miljoen die CDA-gedeputeerde Ger Koopmans wil investeren in Parkstad Limburg wordt door Brugman, Beurskens en PvdA-lijsttrekker Eric Geurts gezien als een verkiezingsstunt, aangezien 22 miljoen al is gereserveerd voor het project IBA. Volgens PvdA-lijsttekker Eric Geurts komt Koopmans 'met een cadeau dat al een keer gegeven is.' Twan Beurskens sprak van 'gebakken lucht.'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twaalf partijen azen op Statenzetels
PvdA, GroenLinks en dierenpartij gaan lijstverbinding aan
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Peiling: CDA blijft PVV in Limburg nipt voor
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen