Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

GroenLinks: extra beveiliging kerncentrale Tihange

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 23:06

Na de aanslagen in Parijs zijn er verhoogde veiligheidscontroles in en rond de kerncentrale in Tihange.

Sinds vorige week vrijdag zijn de controles toegenomen, vanwege de situatie. Er zijn geen concrete dreigingen binnengekomen, maar toch is ervoor gekozen om de veiligheidsmaatregelen te verscherpen.

Opperste staat van paraatheid
Volgens GroenLinks fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam zouden de veiligheidsdiensten van de kerncentrale het hele jaar door in opperste staat van paraatheid moeten zijn. "Een kerncentrale is natuurlijk een geliefd doelwit voor terroristen en een aanslag daarop zou ongekende gevolgen hebben", stelt Krabbendam vast. "Laat ik voorop stellen dat je nooit alles kan voorkomen. Je kan je niet wapenen tegen waanzin zoals we gezien hebben bij de aanslag op Charlie Hebdo. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen. Eigenlijk zouden er dus het hele jaar door verhoogde veiligheidscontroles moeten zijn."

Op Twitter laat Krabbendam verder weten dat de anti-terreuractie in onder meer Vervier, waarbij twee jihadisten zijn gedood en één is gearresteerd, akelig dicht bij Maastricht en Tihange is. Hij noemt dat heftig.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
‘Inspectie kerncentrales is voor de bühne’
ANP
Hoes: er zijn geen jongeren ingezet voor hennepteelt
Centrum Maastricht in 2016 één zondag volledig autovrij
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen