Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenLinks en D66: 'Kosten verhoging Enexis ontoelaatbaar'

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 11:35

GroenLinks en D66 in het Limburgs Parlement vinden het 'ontoelaatbaar en onbestaanbaar' dat netwerkbeheerder Enexis de kosten voor het verwijderen van een gasaansluiting heeft verdubbeld.

Particulieren die van het gas af willen, betalen daar nu 732 euro voor.

Aandeelhouder
In schriftelijke vragen aan het provinciebestuur stellen GroenLinks en D66 dat de forse prijsverhoging niet stimuleert dat mensen voor andere energie kiezen.
De twee partijen willen dan ook weten wat het provinciebestuur daaraan gaat doen als aandeelhouder van Enexis. De provincie bezit ruim 16 procent van de aandelen.

Betaalbaar
Volgens GroenLinks en D66 moet het ontkoppelen van een gasaansluiting betaalbaar blijven, zeker voor particulieren en kleine ondernemers. Daarom zijn zij er voorstander van dat de afsluitkosten niet individueel maar collectief worden gedragen.

Forse prijsverhoging
De twee fracties vragen zich ook af waarom het provinciebestuur de provinciale politiek niet uit zichzelf heeft geïnformeerd over de forse prijsverhoging "wetende welke opgaven er qua duurzaamheid en energietransitie op onze agenda staan."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen