Geert Gabriëls (nov 2020)

Weerter locoburgemeester Gabriëls op GL-kandidatenlijst

GroenLinks heeft maandag zijn kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gepresenteerd. Geert Gabriëls, wethouder en loco-burgemeester in Weert, staat op de vijftiende plek.

Windmolen vogels
Proef: zwarte wiek windmolen voorkomt vogelsterfte

Het provinciebestuur gaat bekijken of het mee kan doen aan een proefproject waarbij één van de wieken van een windmolen zwart wordt geverfd.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
GroenLinks wil nieuwe discussie over bestaansrecht MAA

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat er een hernieuwde discussie wordt gevoerd over het bestaansrecht van Maastricht Aachen Airport (MAA).

Zuyderland Geleen ziekenhuis
'Solidariteit met huisartsen in Westelijke Mijnstreek'

GroenLinks in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur zich solidair moet verklaren met de huisartsen in de Westelijke Mijnstreek.

Hoogspanning elektriciteit stroom energie
FvD: 'Limburgse energieplannen te GroenLinksig'

De fractie van Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement vindt dat GroenLinks een te grote vinger in de pap heeft bij het opstellen van de twee plannen voor de overgang naar duurzame energie in Limburg.

Gemeentehuis Margraten Eijsden-Margraten
Links blok Eijsden-Margraten gaat fuseren

De linkse fracties in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten willen onder één vlag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Chemelot_HD
Mogelijk poeder uitgestoten bij storing in fabriek Chemelot

Bij een storing bij een fabriek op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen is zaterdag mogelijk poeder uitgestoten.

Arrestatie drugshandelaar Stein - 31 jan 2020 / 3 feb 2020
Politiek Maastricht en Roermond wil inzicht in politiegeweld

In twaalf gemeenten waaronder Maastricht en Roermond hebben in totaal 43 gemeenteraadsfracties exact dezelfde schriftelijke vragen gesteld aan hun burgemeester over politiegeweld.

kernafval, vaten, radioactief, giftig (stock)
'Raadpleeg ook grensregio's over opslag Belgisch kernafval'

Groene partijen in Nederland, Duitsland en Luxemburg eisen dat inwoners van grensregio’s ook mogen meedoen aan een publieksraadpleging in België over mogelijke plekken waar Belgisch kernafval wordt opgeslagen.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
GroenLinks: Corona toont noodzaak ander beleid aan

GroenLinks in het Limburgs Parlement vindt dat de coronacrisis moet leiden tot een fundamentele verandering van het economische-, milieu- en landbouwbeleid, ook in Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten