Overslaan en naar de inhoud gaan

Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 8:57

ActieFront Groenfront gaat politici uitnodigen om te overnachten in een boomhut in de Schinveldse bossen.

Die hut wordt op dit moment gebouwd. Het gevaarte krijgt een doorsnede van bijna 5 meter en verschillende verdiepingen. De hut zal naar verwachting eind dit jaar klaar zijn.

Lees ook: GroenFront! voert actie in Schinveldse bossen

Boomhut
Tot het begin van het broedseizoen komend voorjaar willen activisten van GroenFront! vanuit de boomhut de ontwikkelingen in het bos in de gaten houden. De boomhut gaat dienst doen als basisstation voor verzet als Defensie opnieuw delen van het Schinveldse bos gaat kappen.

Dat is volgens Defensie nodig om Awacs-toestellen veiliger te kunnen laten vliegen. De gemeente Onderbanken heeft al laten weten niet mee te werken aan de bomenkamp.

Fel verzet
Tien jaar geleden stuitte grootschalige bomenkap in de Schinveldse bossen op fel verzet. Toen bouwde GroenFront! een groot aantal boomhutten om kap te voorkomen. De marechaussee had er drie dagen voor nodig om alle actievoerders uit het bos te halen en er werden meer dan honderd bezetters gearresteerd. Daarna werd zes hectare bos gekapt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
'Actieboomhut' Schinveld mogelijk illegaal
Geen grootschalige bomenkap in Schinveldse bossen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen