Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenFront! voert actie in Schinveldse bossen

Geplaatst opzondag 4 december 2016 - 11:40

Milieuactivisten van GroenFront! zijn zondagochtend begonnen met de bouw van een grote permanente boomhut in de Schinveldse bossen.

Tot het begin van het broedseizoen in maart 2017 willen activisten van GroenFront! vanuit de boomhut de ontwikkelingen in het bos in de gaten houden.

Basisstation
GroenFront! wil de boomhut gebruiken als basisstation voor verzet in het geval dat Defensie opnieuw delen van het Schinveldse bos gaat kappen. De bomen zouden het vliegverkeer van de naburige AWACS-basis in het Duitse grensplaatsje Geilenkirchen hinderen.

Marechaussee
Tien jaar geleden bouwde GroenFront! gesteund door inwoners van Schinveld en Brunssum in diezelfde bossen een groot aantal boomhutten om kap te voorkomen. De marechaussee had er toen drie dagen voor nodig om alle actievoerders uit het bos te halen. Er werden meer dan honderd bezetters gearresteerd. Daarna werd zes hectare bos gekapt. Niet genoeg, vindt Defensie. Er moet nog meer geveld worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Herdenking van verzet tegen bomenkap in Schinveld
Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen