Overslaan en naar de inhoud gaan

GroenFront! voert actie in Schinveldse bossen

Geplaatst opzondag 4 december 2016 - 11:40

Milieuactivisten van GroenFront! zijn zondagochtend begonnen met de bouw van een grote permanente boomhut in de Schinveldse bossen.

Tot het begin van het broedseizoen in maart 2017 willen activisten van GroenFront! vanuit de boomhut de ontwikkelingen in het bos in de gaten houden.

Basisstation
GroenFront! wil de boomhut gebruiken als basisstation voor verzet in het geval dat Defensie opnieuw delen van het Schinveldse bos gaat kappen. De bomen zouden het vliegverkeer van de naburige AWACS-basis in het Duitse grensplaatsje Geilenkirchen hinderen.

Marechaussee
Tien jaar geleden bouwde GroenFront! gesteund door inwoners van Schinveld en Brunssum in diezelfde bossen een groot aantal boomhutten om kap te voorkomen. De marechaussee had er toen drie dagen voor nodig om alle actievoerders uit het bos te halen. Er werden meer dan honderd bezetters gearresteerd. Daarna werd zes hectare bos gekapt. Niet genoeg, vindt Defensie. Er moet nog meer geveld worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Herdenking van verzet tegen bomenkap in Schinveld
Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen