Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Ster zorgt niet voor stunt in bekerduel

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 21:40

De Heerlense hoofdklasser Groene Ster heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de tweede ronde van het bekertoernooi.

In eigen huis kwam de Heerlense hoofdklasser wel op voorsprong, maar Heerenveen stelde na rust snel orde op zaken.

Sterke opstelling
Dat de Friezen de bekerconfrontatie met de hoofdklasser serieus namen, bleek wel uit het feit dat trainer Jan Olde Riekerink voor de sterkste opstelling had gekozen. In het eerste half uur was er voor Heerenveen één serieuze kans en Groene Ster besefte dat het niet kansloos was. De hoofdklasser gooide dan ook de schroom van zich af en werd sterker. Dylan Zwartjes kreeg een grote kans, maar raakte de bal verkeerd.

Uit de lucht vallen
Het zag er naar uit dat beide ploegen met een 0-0 stand zouden gaan rusten, maar het was Chefrino Eind die sportpark Pronsebroek vijf minuten voor rust liet ontploffen.Het doelpunt kwam uit de lucht vallen, want aan de andere kant had Arber Zeneli een vrije trap gekregen. Groene Ster reageerde alert en Eind verschalkte doelman Warnet Hahn. Met die voorsprong ging de Heerlense ploeg ook de rust in.

Orde op zaken
Na de rust stelde Heerenveen tot grote teleurstelling van het publiek in Heerlen, snel orde op zaken. Binnen drie minuten scoorde Ben Rienstra de gelijkmaker en even later zorgde Arber Zeneli voor de 1-2 voorsprong. Chefrino Eind kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij stuitte op doelman Hahn die nu wel goed ingreep.

Sam Lammers besliste een kwartier voor het einde de wedstrijd door de 1-3 voor Heerenveen te scoren. Ondanks de nederlaag kon Groene Ster dat, in de competitie op een gedeelde tweede plek staat, met opgeheven hoofd het veld verlaten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen