Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Ster stunt tegen VVV-Venlo in bekertoernooi

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 22:27

VVV-Venlo is uitgeschakeld in het Bekertoernooi.

Derdedivisionist Groene Ster uit Heerlerheide heeft voor een sensatie gezorgd door VVV-Venlo uit de beker te knikkeren.

6-4
Het team van trainer Maurice Verbunt speelde een prima wedstrijd tegen VVV-Venlo en won na strafschoppen met 6-4 van de eredivisionist.

Beginfase
VVV tikte de bal in de beginfase veelvuldig rond, maar kreeg pas na zeven minuten een eerste kans toen Jerome Sinclair de bal uit een voorzet van Nils Röseler op het doel van Lennart Quaden schoot. De doelman van Groene Ster redde bekwaam.

Droomkans
Een minuut later kreeg Chefrino Eind een droomkans. De aanvaller van Groene Ster kwam oog in oog met Delano van Crooij, maar zijn schot ging over. Een afstandsschot van Evert Linthorst miste even later precisie en doel.

VVV was in het eerste deel van de wedstrijd de aanvallende ploeg en Groene Ster counterde, vooral via Chefrino Eind. Een schot van Thommie Vluggen belandde voor de voeten van Danny Stassar, maar doelman Delano van Crooij redde.

Kanonskogel
Na bijna een half uur mochten de mannen uit Heerlerheide hun eerste hoekschop van de wedstrijd nemen. De bal van Vluggen had echter te veel vaart en zeilde over de achterlijn. Een paar minuten later schoot Dylan Zwartjes een kanonskogel af op het VVV-doel, maar Delano van Crooij neutraliseerde het schot.

Hoge ballen
De Venlonaren probeerden het veelal met hoge ballen in de zestien van Groene Ster. De verdediging van Groene Ster reageerde alert. Elia Soriano kreeg enkele minuten voor rust de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar doelman Quaden liet zich niet verschalken.

Tweede helft
Samuel Scheimann zorgde voor het eerste wapenfeit van de tweede helft, maar Johnatan Opoku kon de voorzet niet met een treffer afronden. Ook doelpogingen van Groene Ster hadden vooralsnog geen succes.

Stip
Na een uur voetballen maakte Kjell Knops hands in het strafschopgebied en vanaf elf meter knalde Johnatan Opoku in het doel van Groene Ster: 0-1. Drie minuten later ging de bal opnieuw op stip nadat Shmuel Scheimann in het strafschopgebied in de fout was gegaan. Vluggen schoot de bal tot grote vreugde van het publiek koeltjes vanaf de stip achter Van Crooij: 1-1.

De derdedivisionist was kort daarna opnieuw dichtbij een doelpunt toen Jorrit Ritzen de bal uit een vrije trap goed binnen kopte. De bal eindigde echter op de paal.

Afstandsschot
VVV leek de grip op de wedstrijd even kwijt te zijn. Groene Ster kreeg een goede kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van Cem Unal ging over de lat. VVV-er Richard Neudecker probeerde met een afstandsschot zijn ploeg weer op voorsprong te brengen, maar zijn schot ging net naast het doel.

De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en enkele minuten voor tijd verdween de bal via aanvoerder Maikel van Kesteren via de binnenkant van de paal in het doel van VVV-Venlo: 2-1 .

Slotfase
VVV probeerde in de slotfase met een alles of niets-offensief gelijk te maken en slaagde daar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd in. Haji Wright, enkele minuten eerder ingevallen voor Evert Linthorst, schoot de bal in het doel van Groene Ster: 2-2 en verlenging.

Verlenging
In de tweede minuut van de eerste verlenging kreeg doelman Quaden een schotkans van Wright niet onder controle. Hij liet de bal los en had het geluk dat Elia Soriano in de rebound de bal tegen hem aanschoot.

VVV kreeg meer ruimte en kansen via Wright, Soriano en Opoku. Die brachten geen verandering in de 2-2 stand.

Penaltyreeks
Zowel Groene Ster als VVV-Venlo wilden een penaltyreeks voorkomen en kregen kansen. Maar doelpunten vielen er niet, zodat de wedstrijd vanaf de stip beslist moet worden. Groene Ster schoot alle strafschoppen in het doel, VVV Venlo faalde twee keer en verloor na strafschoppen met 6-4.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen