Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Ster op de drempel van de Derde Divisie

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 18:20

Met nog twee wedstrijden te spelen in de Hoofdklasse B van het amateurvoetbal staat RKSV Groene Ster op de eerste plaats. Als de mannen van trainer Maurice Verbunt zondag in Alphen tegen Alphense Boys winnen, is de historische titel een feit.

Dan promoveren de groenwitten van Heerlerheide voor het eerst in de historie naar de Derde Divisie. Met 58 punten uit 26 wedstrijden is de voorsprong op nummer twee Halsteren vier punten.

Vierhonderd wedstrijden
Groene Ster reist zondag vol vertrouwen af naar Alphen. De nummer acht van de ranglijst is een serieuze tegenstander, maar met zeven ongeslagen wedstrijden op rij is het elftal van aanvoerder Maikel van Kesteren ervan overtuigd dat winst mogelijk is. De routinier die in twaalf seizoenen al meer dan vierhonderd wedstrijden speelde voor Groene Ster, waarin hij ruim honderd keer scoorde, kan komend weekend de kroon op het werk zetten. "Het zou mooi zijn en ook uniek om met Groene Ster kampioen van de Hoofdklasse te worden. Voor mij is dat na jaren vechten tegen degradatie in de Hoofdklasse tevens een geweldig moment."

Kippenvel
Groene Ster speelt zondag 9 juni ook de finale van de districtsbeker in Ospel tegen eersteklasser SV TOP. Na het binnenhalen begin dit seizoen van de Heerlen Cup, presteert het team volgens Maurice Verbunt optimaal. Volgens de oud speler van Groene Ster, die nu bezig is aan zijn tweede jaar als trainer op Sportpark Pronsebroek, is het zijn taak om iedereen uit de hosannastemming te houden. "Ik heb tegen alle spelers gezegd dat we boven verwachting bovenaan staan, maar dat we tegelijkertijd nog niets hebben. Elke wedstrijd moeten we er vol tegenaan blijven gaan. Onze koppositie is na een sterke reeks van zeven duels terecht. Nu moeten we dat gaan verzilveren. Dat we aan het begin van dit seizoen als doelstelling handhaving hadden, geeft nu wel af en toe een kippenvelgevoel."

Kampioen
Er gaat een bus met supporters zondag mee naar Alphense Boys waar het uitduel tegen om 14:00 uur begint. Op 23 september boekte Groene Ster een moeizame 2-1 thuiszege tegen de opponent van dit weekend. Ook daardoor blijft iedereen bij de titelfavoriet met beide benen op de grond staan. Met captain Van Kesteren voorop: "Het wordt spannend zondag en pittig tegelijk. Alphense Boys heeft al aangegeven dat ze vol voor de overwinning gaan. Wij hebben het voordeel dat we als we verliezen die week erop, op 26 mei, ook kampioen worden als we thuis de laatste wedstrijd winnen van Udi'19."

Of Groene Ster dus zondag al clubhistorie weet te schrijven, is nog geen uitgemaakte zaak. Voor het 32-jarige clubicoon, Maikel van Kesteren, kan het in z'n twaalfde seizoen bij de club waar de ex-Jong Roda speler in de jeugd ooit begon, het mooiste kampioenschap van z'n lange loopbaan worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen