Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Groene Ster op de drempel van de Derde Divisie

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 18:20

Met nog twee wedstrijden te spelen in de Hoofdklasse B van het amateurvoetbal staat RKSV Groene Ster op de eerste plaats. Als de mannen van trainer Maurice Verbunt zondag in Alphen tegen Alphense Boys winnen, is de historische titel een feit.

Dan promoveren de groenwitten van Heerlerheide voor het eerst in de historie naar de Derde Divisie. Met 58 punten uit 26 wedstrijden is de voorsprong op nummer twee Halsteren vier punten.

Vierhonderd wedstrijden
Groene Ster reist zondag vol vertrouwen af naar Alphen. De nummer acht van de ranglijst is een serieuze tegenstander, maar met zeven ongeslagen wedstrijden op rij is het elftal van aanvoerder Maikel van Kesteren ervan overtuigd dat winst mogelijk is. De routinier die in twaalf seizoenen al meer dan vierhonderd wedstrijden speelde voor Groene Ster, waarin hij ruim honderd keer scoorde, kan komend weekend de kroon op het werk zetten. "Het zou mooi zijn en ook uniek om met Groene Ster kampioen van de Hoofdklasse te worden. Voor mij is dat na jaren vechten tegen degradatie in de Hoofdklasse tevens een geweldig moment."

Kippenvel
Groene Ster speelt zondag 9 juni ook de finale van de districtsbeker in Ospel tegen eersteklasser SV TOP. Na het binnenhalen begin dit seizoen van de Heerlen Cup, presteert het team volgens Maurice Verbunt optimaal. Volgens de oud speler van Groene Ster, die nu bezig is aan zijn tweede jaar als trainer op Sportpark Pronsebroek, is het zijn taak om iedereen uit de hosannastemming te houden. "Ik heb tegen alle spelers gezegd dat we boven verwachting bovenaan staan, maar dat we tegelijkertijd nog niets hebben. Elke wedstrijd moeten we er vol tegenaan blijven gaan. Onze koppositie is na een sterke reeks van zeven duels terecht. Nu moeten we dat gaan verzilveren. Dat we aan het begin van dit seizoen als doelstelling handhaving hadden, geeft nu wel af en toe een kippenvelgevoel."

Kampioen
Er gaat een bus met supporters zondag mee naar Alphense Boys waar het uitduel tegen om 14:00 uur begint. Op 23 september boekte Groene Ster een moeizame 2-1 thuiszege tegen de opponent van dit weekend. Ook daardoor blijft iedereen bij de titelfavoriet met beide benen op de grond staan. Met captain Van Kesteren voorop: "Het wordt spannend zondag en pittig tegelijk. Alphense Boys heeft al aangegeven dat ze vol voor de overwinning gaan. Wij hebben het voordeel dat we als we verliezen die week erop, op 26 mei, ook kampioen worden als we thuis de laatste wedstrijd winnen van Udi'19."

Of Groene Ster dus zondag al clubhistorie weet te schrijven, is nog geen uitgemaakte zaak. Voor het 32-jarige clubicoon, Maikel van Kesteren, kan het in z'n twaalfde seizoen bij de club waar de ex-Jong Roda speler in de jeugd ooit begon, het mooiste kampioenschap van z'n lange loopbaan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen