Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Ster debuteert met zege in derde divisie

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 17:14

Groene Ster is met een overwinning begonnen aan de competitie in de derde divisie. OFC uit Oostzaan werd op sportpark Pronsenbroek in Heerlen met 2-1 verslagen door de promovendus.

Het team van trainer Maurice Verbunt opende de score. Na een overtreding op Cem Unal wees scheidsrechter Eric Thijs naar de penaltystip. Thom Vluggen schoot het leer koeltjes in het doel van de ploeg uit Noord-Holland.

Tweede strafschop
Groene Ster kon de voorsprong niet lang vasthouden, want voor het einde van de eerste helft maakte Mike Brantjes uit een voorzet gelijk. Halverwege de tweede helft kwamen de elf uit Heerlen opnieuw voor. Een van de OFC-verdedigers maakte in het strafschopgebied hands en dit keer verzilverde Cem Unal de penalty.

Remise voor EVV
EVV ging voor de opening van de competitie in Dongen op bezoek. De elf van coach René Eijer kwamen na ruim een kwartier spelen met 0-1 voor door een doelpunt van Rick Polman. Twintig minuten voor tijd moest EVV de gelijkmaker incasseren. In de resterende tijd kwam er geen verandering in de stand, zodat de derdedivisionist uit Echt een punt overhoudt aan de wedstrijd tegen Dongen.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen