Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Loper Run Maastricht biedt lopers alternatief

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 6:45

De organisatie van de Groene Loper Run Maastricht biedt lopers die zich hebben ingeschreven voor dit evenement toch een mogelijkheid om een medaille te behalen.

Onlangs liet de organisatie weten dat het loopevenement dat voor 11 oktober gepland stond geen doorgang kon vinden. Ondanks het feit dat de organisatie er alles aan had gedaan om de editie van dit jaar coronaproof te maken gaf de gemeente Maastricht geen toestemming voor het evenement.

Toch een medaille
De organisatie komt nu met een alternatief voor de lopers die aanstaande zondag toch graag hun 'Groene Loper Run-kilometers' willen maken. De atleten moeten hun elders gelopen loopactiviteit digitaal opslaan via een bewegingsapp. Als ze dezelfde afstand lopen waarvoor ze bij het Maastrichtse hardloopevenement hebben ingeschreven, ontvangen ze van de organisatie alsnog een medaille.

Zonder publiek
De organisatie van de loop besloot vorige maand uit te wijken naar een andere locatie waar de wedstrijd zonder publiek kon worden afgewerkt en alle coronamaatregelen gewaarborgd konden worden. Organisator Vincent Van der Stouwe begreep toen niets van het besluit van de gemeente. "Een heel loopparcours in de hekken zetten gaat gewoonweg niet, maar dit gebeurt elders in de openbare ruimte ook niet, zoals bijvoorbeeld de binnenstad, winkelcentra of het station. Plekken die aantoonbaar drukker zijn dan onze loopparcoursen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen