Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene Kruis Kraamzorg schrapt 25 banen

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2016 - 6:33

Groene Kruis Kraamzorg ziet zich gedwongen 25 mensen te ontslaan. De reorganisatie is noodzakelijk omdat er minder kinderen geboren worden en er meer concurrentie van zelfstandige kraamverzorgden is.

De kraamzorgorganisatie, onderdeel van de Noord- en Midden- Limburgse zorginstelling De Zorggroep, nam vorig jaar al maatregelen om ontslagen te voorkomen.

Maatregelen
Zo gold al een vacaturestop en werden vrijgekomen werkplekken (als gevolg van pensioen of vertrek) niet meer ingevuld. Ook werden kraamverzorgenden gestimuleerd elders in de Zorggroeporganisatie aan de slag te gaan, onder meer als verzorgende of (wijk)verpleegkundige in de ouderenzorg.

Ondanks deze maatregelen blijft de financiële positie van Groene Kruis Kraamzorg wankel als gevolg van het afnemende aantal geboortes en de groei van het aantal kleine kraamzorgbedrijfjes.

Reorganisatie
Om de organisatie de komende jaren structureel gezond te maken, is daarom een reorganisatie noodzakelijk, zegt De Zorggroep. Dat betekent dat 20 tot 25 medewerkers (samen goed voor 14 fulltimebanen) boventallig zullen worden verklaard.

De medewerkers krijgen de komende weken te horen voor wie dat geldt. De boventallige kraamverzorgenden kunnen volgens De Zorggroep gebruikmaken van het huidige sociaal plan van de zorginstelling. Daarnaast krijgen ze hulp van het mobiliteitscentrum van de zorginstelling bij hun zoektocht naar ander werk.

Groene Kruis Kraamzorg is in heel Noord- en Midden-Limburg actief, alsook in de regio Sittard. De organisatie telt nu 200 medewerkers, voornamelijk parttimers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tekort van 2,3 miljoen Veiligheidsregio Limburg-Noord
‘Snel duidelijkheid over reorganisatie brandweer’
'Betere regionale spreiding cultuur nodig in Limburg'
'Meer cultuurgeld voor Noord- en Midden-Limburg'
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen