Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor woningbouwplannen Kazernekwartier

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 7:02

De gemeenteraad van Venlo heeft groen licht gegeven voor de woningbouwplannen op het voormalige kazerneterrein in Blerick.

Omroep Venlo meldt dit 'historisch besluit' op zijn website.

Ambitieuze plannen
Door de jaren heen passeerden verschillende ambitieuze plannen de revue voor de invulling van het terrein, maar die sneuvelden uiteindelijk weer. Na die plannen is de raad nu van mening dat deze visie van woningbouw, horeca, onderwijs, bedrijven en leisure op het Kazernekwartier wel realistisch is.

Lees ook: Mogelijk woonhuizen op Kazerneterrein in Venlo

Niet megalomaan
Politieke partijen vinden het tijd voor een beslissing en zijn van mening dat de visie nu goed, niet megalomaan, maar realistisch is. Wel zijn ze van mening dat de cultuurhistorie op het terrein zichtbaar en in stand gehouden moet worden. Verder willen de politieke partijen dat het voormalige Fort Sint Michiel meegenomen wordt in de plannen.

De voormalige Frederik Hendrikkazerne werd in 2006 door de gemeente gekocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen