Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor woningbouwplannen Kazernekwartier

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 7:02

De gemeenteraad van Venlo heeft groen licht gegeven voor de woningbouwplannen op het voormalige kazerneterrein in Blerick.

Omroep Venlo meldt dit 'historisch besluit' op zijn website.

Ambitieuze plannen
Door de jaren heen passeerden verschillende ambitieuze plannen de revue voor de invulling van het terrein, maar die sneuvelden uiteindelijk weer. Na die plannen is de raad nu van mening dat deze visie van woningbouw, horeca, onderwijs, bedrijven en leisure op het Kazernekwartier wel realistisch is.

Lees ook: Mogelijk woonhuizen op Kazerneterrein in Venlo

Niet megalomaan
Politieke partijen vinden het tijd voor een beslissing en zijn van mening dat de visie nu goed, niet megalomaan, maar realistisch is. Wel zijn ze van mening dat de cultuurhistorie op het terrein zichtbaar en in stand gehouden moet worden. Verder willen de politieke partijen dat het voormalige Fort Sint Michiel meegenomen wordt in de plannen.

De voormalige Frederik Hendrikkazerne werd in 2006 door de gemeente gekocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen