Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor verbreding A2

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:30

De verbreding van de A2 tussen knooppunt Kerensheide bij Urmond en knooppunt Het Vonderen bij Echt kan doorgaan.

Dat schrijft VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer over de gevolgen van de stikstof-uitspraak van de Raad van State voor geplande infrastructuurprojecten.

Spoorwegovergang
Daarin noemt zij zeven projecten "die zoals nu bekend in ieder geval door kunnen gaan". Behalve de verbreding van de A2 naar 2x3 volwaardige rijstroken, gaat het in Limburg om het weghalen van een onbewaakte spoorwegovergang in Venray.

Derde baan
Momenteel bestaat de A2 tussen Kerensheide en Het Vonderen uit 2x2 rijbanen en een spitsstrook die als derde baan wordt gebruikt als het druk is.

2027
Bij de verbreding wordt die derde strook een volwaardige rijbaan. Het werk moet tussen 2025 en 2027 klaar zijn.

Toerit
Uit de brief van de minister blijkt ook dat de geplande verdubbeling van de toerit van de A73 richting A67 bij knooppunt Zaarderheiken in Venlo maximaal een jaar vertraging oploopt. Die moet nu uiterlijk in 2022 gereed zijn.

Stikstof-uitspraak
In de tussentijd wordt bekeken of en zo ja welke extra maatregelen nodig zijn om aan de stikstof-uitspraak te voldoen. De verdubbeling is nodig om de filevorming in de ochtend- en avondspits tegen te gaan.

Maandag vergadert de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur over de meerjarenplannen voor de weg, het spoor en het water.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen