Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor verbreding A2

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:30

De verbreding van de A2 tussen knooppunt Kerensheide bij Urmond en knooppunt Het Vonderen bij Echt kan doorgaan.

Dat schrijft VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer over de gevolgen van de stikstof-uitspraak van de Raad van State voor geplande infrastructuurprojecten.

Spoorwegovergang
Daarin noemt zij zeven projecten "die zoals nu bekend in ieder geval door kunnen gaan". Behalve de verbreding van de A2 naar 2x3 volwaardige rijstroken, gaat het in Limburg om het weghalen van een onbewaakte spoorwegovergang in Venray.

Derde baan
Momenteel bestaat de A2 tussen Kerensheide en Het Vonderen uit 2x2 rijbanen en een spitsstrook die als derde baan wordt gebruikt als het druk is.

2027
Bij de verbreding wordt die derde strook een volwaardige rijbaan. Het werk moet tussen 2025 en 2027 klaar zijn.

Toerit
Uit de brief van de minister blijkt ook dat de geplande verdubbeling van de toerit van de A73 richting A67 bij knooppunt Zaarderheiken in Venlo maximaal een jaar vertraging oploopt. Die moet nu uiterlijk in 2022 gereed zijn.

Stikstof-uitspraak
In de tussentijd wordt bekeken of en zo ja welke extra maatregelen nodig zijn om aan de stikstof-uitspraak te voldoen. De verdubbeling is nodig om de filevorming in de ochtend- en avondspits tegen te gaan.

Maandag vergadert de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur over de meerjarenplannen voor de weg, het spoor en het water.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen