Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor verbreding A2

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:30

De verbreding van de A2 tussen knooppunt Kerensheide bij Urmond en knooppunt Het Vonderen bij Echt kan doorgaan.

Dat schrijft VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer over de gevolgen van de stikstof-uitspraak van de Raad van State voor geplande infrastructuurprojecten.

Spoorwegovergang
Daarin noemt zij zeven projecten "die zoals nu bekend in ieder geval door kunnen gaan". Behalve de verbreding van de A2 naar 2x3 volwaardige rijstroken, gaat het in Limburg om het weghalen van een onbewaakte spoorwegovergang in Venray.

Derde baan
Momenteel bestaat de A2 tussen Kerensheide en Het Vonderen uit 2x2 rijbanen en een spitsstrook die als derde baan wordt gebruikt als het druk is.

2027
Bij de verbreding wordt die derde strook een volwaardige rijbaan. Het werk moet tussen 2025 en 2027 klaar zijn.

Toerit
Uit de brief van de minister blijkt ook dat de geplande verdubbeling van de toerit van de A73 richting A67 bij knooppunt Zaarderheiken in Venlo maximaal een jaar vertraging oploopt. Die moet nu uiterlijk in 2022 gereed zijn.

Stikstof-uitspraak
In de tussentijd wordt bekeken of en zo ja welke extra maatregelen nodig zijn om aan de stikstof-uitspraak te voldoen. De verdubbeling is nodig om de filevorming in de ochtend- en avondspits tegen te gaan.

Maandag vergadert de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur over de meerjarenplannen voor de weg, het spoor en het water.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen