Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 22:46

De gemeenteraad van Venlo heeft woensdagavond ingestemd met de plannen voor het plan Fort van Venlo.

Dat betekent dat de gemeente gaat voor de bouw voor de bouw van een LeisureDome en indoor markthal op het kazerneterrein in Blerick dat door een kabelbaan met de Venlose binnenstad wordt verbonden.

Coalitie plus D66
Coalitiepartijen VVD, CDA, PvdA en
VenLokaal kregen alleen D66 mee voor het voorstel. Oppositiepartijen LokaleDemocraten, SP en GroenLinks stemden tegen. De grote financiële risico’s en de keuze voor de kabelbaan met alle financiële risico’s die daaraan kleven gaven daarvoor de doorslag.

Lees ook: Koblenz als voorbeeld Venlose kabelbaan

Tegenvallers
De coalitiepartijen en D66 wezen juist op een definitieve invulling voor het kazerneterrein waarvoor al jaren plannen worden gemaakt en waarbij oog is voor het zichtbaar maken van het historische fort Sint Michiel, bouwen volgens de principes van cradle to cradle en het ontstaan van 1000 banen. Daarbij dwongen de partijen wel af dat eventuele financiële tegenvallers bij de bouw of exploitatie van de kabelbaan niet ten laste te leggen van de Venlose begroting, maar die op te vangen binnen de begroting van het totale Kazerneplan.

Keuzes
Volgens wethouder Jos Teeuwen (CDA, Ruimtelijke Ontwikkeling) is dat mogelijk al moeten er dan wel nieuwe keuzes worden gemaakt over mogelijk het zichtbaar maken van het fort of het toepassen van de principes van cradle to cradle.

Opgelucht
Frank Vaessen, een van de initiatiefnemers achter het plan Fort van Venlo, toonde zich na afloop van de vergadering opgelucht. "We kunnen nu de bouw gaan voorbereiden. Ik vind het fantastisch dat ik betrokken ben bij een plan dat goed is voor de stad die ook mijn stad is. Ik heb veel zin om nu vol aan de slag te gaan."

Lees meer hierover donderdag in De Limburger

Impressie van Fort van Venlo (voormalige kazerneterrein).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Exploitanten staan in de rij voor kabelbaan Venlo
Exploitanten durven risico bouw kabelbaan niet aan
Plan Bad Blariacum voor kazerneterrein Blerick in ijskast
Ambitieuze plannen voor Venlose kabelbaan kunnen doorgaan
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen