Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor katapult-attractie op Weerter kermis

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 21:03

Wie zich in een stalen constructie als met een katapult omhoog wil laten schieten, kan de komende dagen gewoon op de kermis in Weert terecht.

Katapult-attractie Air Race Bungee is donderdag door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA goedgekeurd. Dat meldt lokale nieuwssite actueel-nieuws-weert.nl.

Gewonden
Het was nog even de vraag of de attractie in Weert opgebouwd mocht worden, na een ongeluk met dat apparaat op de kermis in Hengelo. Daar knapte een van de elastieken op het moment dat twee thrillseekers werden gelanceerd. Allebei de kermisklanten raakten daarbij gewond.

Verzegeld
Na het ongeluk werd de attractie gesloten en verzegeld. Volgens de exploitant was de oorzaak hoogstwaarschijnlijk een slecht elastiek. Hij heeft de attractie hersteld, en donderdag aangeboden aan de NVWA die het apparaat aan een veiligheidskeuring onderwierp.

Lees ook: Kermis in Weert met of zonder katapult-attractie?

De kermis van Weert is een van de grootste kermissen van Nederland, en wordt van vrijdag 23 tot en met woensag 28 september gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kermisbaas legt slachtoffers ongeluk in de watten
Omstreden kermisattractie geweerd van Weerter kermis
Kermis in Weert, met of zonder katapult-attractie?
Hand slachtoffertje kermisdrama Reuver gered
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen