Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor herinrichting dorpskern Meijel

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 8:28

De dorpskern van Meijel ademt volgend jaar november een en al Peel uit. Met verlichting als wuivend riet en een Peelfontein. De herinrichting gaat snel starten.

Een fontein met de contouren van de Peel, zitbankjes in de vorm van turfblokken, straatverlichting die lijkt op wuivend riet en een knuppelpad.

'Peels' karakter
De dorpskern van Meijel straalt straks, bij de oplevering in november 2015, overal het ‘Peelse’ karakter uit. Het college van B en W van de gemeente Peel en Maas is akkoord met het herinrichtingsplan Peelbeeld. Begin volgend jaar kan de schop de grond in en wordt de dorpskern voor 2,5 miljoen euro aangepakt.

Toerisme
"Na de herinrichting is het zaak aantrekkelijk te worden voor bezoekers en toeristen door activiteiten. Daar is nu al een Meijelmarketing-werkgroep mee bezig", zegt Cor Geurtjens van het dorpsoverleg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aanleg nieuwe dorpskern Meijel gefilmd met een drone
Arcen: eenrichtingsverkeer in het hele dorp
Bewoners Meijel ongerust om bouwplan
Woonstudio’s in wijk Startebos Meijel gaan door
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen