Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor herinrichting dorpskern Meijel

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 8:28

De dorpskern van Meijel ademt volgend jaar november een en al Peel uit. Met verlichting als wuivend riet en een Peelfontein. De herinrichting gaat snel starten.

Een fontein met de contouren van de Peel, zitbankjes in de vorm van turfblokken, straatverlichting die lijkt op wuivend riet en een knuppelpad.

'Peels' karakter
De dorpskern van Meijel straalt straks, bij de oplevering in november 2015, overal het ‘Peelse’ karakter uit. Het college van B en W van de gemeente Peel en Maas is akkoord met het herinrichtingsplan Peelbeeld. Begin volgend jaar kan de schop de grond in en wordt de dorpskern voor 2,5 miljoen euro aangepakt.

Toerisme
"Na de herinrichting is het zaak aantrekkelijk te worden voor bezoekers en toeristen door activiteiten. Daar is nu al een Meijelmarketing-werkgroep mee bezig", zegt Cor Geurtjens van het dorpsoverleg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aanleg nieuwe dorpskern Meijel gefilmd met een drone
Arcen: eenrichtingsverkeer in het hele dorp
Bewoners Meijel ongerust om bouwplan
Woonstudio’s in wijk Startebos Meijel gaan door
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen