Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs

Geplaatst opzaterdag 8 oktober 2016 - 10:50

De vijf OML-gemeenten zitten in de kwestie Tilman Schreurs weer op één lijn. Ze stemmen in met onderhandelingen.

Dat betekent dat de raad van commissarissen van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg nu met de directeur gaat praten over een oplossing, waar alle partijen mee kunnen leven. Dat liet voorzitter Leo Urlings vrijdagavond weten na een lange vergadering van de aandeelhoudende gemeenten.

Verdeeldheid
Leudal, Maasgouw en Echt-Susteren vinden dat de voor corruptie veroordeelde Schreurs kan aanblijven; Roermond en Roerdalen willen hem weg. Diverse oplossingen zijn vrijdag ter tafel gekomen, maar daar wil Urlings niets over kwijt.

Desgevraagd erkent hij wel dat het aanblijven als OML-directeur voor beide partijen niet tot de haalbare mogelijkheden behoort, omdat Schreurs niet langer het vertrouwen van alle gemeenten geniet.

Afkoopsom
Een van de mogelijke opties is ongetwijfeld dat elders een acceptabele functie voor Schreurs wordt gezocht. In dat geval valt een afkoopsom veel lager uit omdat de gemeenten dan geen wachtgeld hoeven te betalen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roerdalen overweegt vertrek uit OML om kwestie-Schreurs
Ook twijfels in Maasgouw over aanblijven Tilman Schreurs
'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen