Overslaan en naar de inhoud gaan

Groen licht voor bouw van vijf zonneparken in Echt-Susteren

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 21:11

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft groen licht gegeven voor de bouw van vijf zonneparken.

De raadsleden hebben donderdagavond unaniem ingestemd met het aanpassen van de bestemmingsplannen op vijf locaties in Maria Hoop, Koningsbosch, Sint Joost en Berkelaar.

Medio 2022 start bouw
De gemeenteraad volgt daarmee het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Die verklaarde eerder al het grootste deel van de 85 zienswijzen ongegrond. De bezwaarmakers kunnen nu alleen nog naar de hoogste bestuursrechter van ons land om in beroep te gaan tegen de plannen. Mocht niemand dat doen, dan is de verwachting dat de bouw medio volgend jaar begint.

Lees ook: Veel bezwaren tegen bouw vijf zonneparken Echt-Susteren

'Voorlopig geen zonnepark meer'
Het grootste deel van de bezwaren ging over de locaties van de zonneparken: alle vijf komen ze op landbouwgrond. Ook raadsleden hadden daar vragen over. Wethouder Hub Meuwissen zei al eerder al dat er momenteel niet genoeg geschikte daken in Echt-Susteren zijn en dat landbouwgrond de enige optie is. Met de vijf zonneparken haalt de gemeente haar energiedoelstellingen. "Zoals ik er nu tegen aan kijk komen er in ieder geval tot 2030 geen zonneparken meer bij", zei Meuwissen.

Eerder deze week spraken we al met de duurzaamheidswethouder over de parken:

Video: SOL2

Daken schoolgebouw en distributiehallen
Hij deed onder andere nog uit de doeken dat de gemeente ook in gesprek is met de middelbare school Connect College in Echt om panelen om het dak te gebruiken voor zonne-energie. Ook lopen volgens Meuwissen gesprekken met het grote distributiecentrum van de Action en met de gloednieuwe naastgelegen distributiehal van Dokvast om (meer) zonnepanelen op het dak te leggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen