Overslaan en naar de inhoud gaan

Groeiend aantal campinggasten gaat aan Limburg voorbij

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 9:04

Limburgse campings hebben niet geprofiteerd van het groeiend aantal campinggasten in Nederland.

In de eerste helft van dit jaar kwamen 138.000 gasten naar de Limburgse campings. Dat is 0,7 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van CBS. Landelijk steeg het aantal gasten met 7,5 procent naar 1,6 miljoen.

Buitenlandse gasten
Naast de Limburgse campings zagen ook de Zeeuwse en Drentse concurrenten een daling zien. De overige provincies trokken meer campinggasten. Vooral Groningen (+48 procent) en Flevoland (+22 procent) stegen sterk. De stijging kwam vooral voor rekening van de buitenlandse gasten. Vooral onder Belgen en Duitsers is een campings kantine in ons land populair.

Zesde plaats
De meeste campinggasten gingen naar Gelderland (256.000), Noord-Holland(248.000) en Zeeland (237.000). Limburg staat op plek zes.

Haaks
De groei van het aantal campinggasten staat haaks op de ontwikkeling in de voorgaande jaren. Toen was vooral sprake van een daling. Vorig jaar was het aantal gasten nog 3,5 procent lager dan in 2016.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen