Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Groei luchtverkeer gaat aan Beek voorbij

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 8:39

Maastricht Aachen Airport profiteert niet van het toenemend aantal vliegtuigpassagiers en vrachtvervoer.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers cijfers van het CBS. Het Limburgse vliegveld laat in vergelijking met vorig zowel bij passagiers als vracht een daling zien, waar het luchtvervoer landelijk juist stijgt.

Cargolux
Het aantal passagiers dat van Beek gebruik maakte, liep met bijna 5 procent terug tot ruim 18.500. De hoeveelheid luchtvracht die via Maastricht werd vervoerd daalde zelfs met 40 procent, doordat vrachtmaatschappij Cargolux vertrok van Maastricht Aachen Airport.

Passagiers
De passagiersstroom op Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal van dit jaar flink toegenomen: in totaal reisden ruim 15 miljoen mensen via Schiphol of één van de vier regionale vliegvelden. Vooral Groningen-Eelde profiteerde daar flink van, daar steeg het aantal passagiers met 30 procent tot bijna 31.000.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Corendon-baas helpt uit bij vakantievluchten Beek
Afgeschreven Fokker KLM wacht in Maastricht op toekomst
Vliegtuig Beek naast de baan na motorproblemen
Vliegveld Beek in middenmoot qua parkeerkosten
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen