Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Groei luchtverkeer gaat aan Beek voorbij

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 8:39

Maastricht Aachen Airport profiteert niet van het toenemend aantal vliegtuigpassagiers en vrachtvervoer.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers cijfers van het CBS. Het Limburgse vliegveld laat in vergelijking met vorig zowel bij passagiers als vracht een daling zien, waar het luchtvervoer landelijk juist stijgt.

Cargolux
Het aantal passagiers dat van Beek gebruik maakte, liep met bijna 5 procent terug tot ruim 18.500. De hoeveelheid luchtvracht die via Maastricht werd vervoerd daalde zelfs met 40 procent, doordat vrachtmaatschappij Cargolux vertrok van Maastricht Aachen Airport.

Passagiers
De passagiersstroom op Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal van dit jaar flink toegenomen: in totaal reisden ruim 15 miljoen mensen via Schiphol of één van de vier regionale vliegvelden. Vooral Groningen-Eelde profiteerde daar flink van, daar steeg het aantal passagiers met 30 procent tot bijna 31.000.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vliegtuig Beek naast de baan na motorproblemen
Afgeschreven Fokker KLM wacht in Maastricht op toekomst
Corendon-baas helpt uit bij vakantievluchten Beek
Passagiers en vracht dalen fors op Maastricht Aachen Airport
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen